D+1 per Gonzalo Boye

Sobre els indults sembla que ja està tot dit i que ara, aparentment, només falta saber quin serà el moment en què Pedro Sánchez faci el pas polític per materialitzar-los. Tanmateix, el que no s’està fent esperar és la reacció a l’esmentada mesura per part dels sectors més radicals de l’espanyolisme i, si no estem atents, veurem com el preu que es pagarà individualment i col·lectivament serà molt més elevat que el previst. [….]

Kindle converter

Aquest programa és molt útil per a traure la protecció DRM del format Kindle. REQUEREIX HAVER COMPRAT PREVIAMENT EL LLIBRE, TENIR-LO INSTAL·LAT AL KINDLE versió 1.17 I DISPOSSAR DEL NUMERO DE SERIE DE KINDEL.

Permet llegir el llibre amb CALIBRE en format epub. De moment estic utilitzant la versió demo que funciona fins a 10 conversions.

El fitxer original no el modifica. Es pot triar el format de sortida i la carpeta de sortida.

dadadsad

L’exili encara la batalla final

La decisió del Tribunal General de la Unió Europea de retornar provisionalment la immunitat parlamentària al president Carles Puigdemont, a Toni Comín i a Clara Ponsatí significa un canvi de rasant en la lluita des de l’exili, que tres anys i mig després ja veu com s’acosta l’horitzó que havia dissenyat, la derrota de l’estat espanyol a partir de la legalitat europea. Un disseny que, com expliquem en aquest dossier especial, és d’una gran coherència i ha reclamat un esforç en camps ben diferents. 

[….]

Tres canvis que redefineixen l’esquerra


L’evolució del discurs de l’esquerra és quelcom evident per a tots nosaltres. Hem assistit a l’ascens lent però progressiu dels temes d’ecologia i medi ambient, mentre els feminismes han esclatat i entrat amb força. Ara bé, pel que fa a la part econòmica i tot el que fa referència a la tecnologia i els mercats, semblen en molts casos encara ancorats en el passat.

No és cap secret per ningú que, en termes econòmics, l’objectiu central de l’esquerra ha estat, durant decennis, la redistribució, i que el tema tecnològic s’ha vist amb una barreja de desconfiança i neguit pel que suposa de pèrdua de llocs de treball, de drets, de privacitat i l’amenaça d’un control pràcticament total per part de l’Estat i les empreses. El tercer element és el mercat, que tradicionalment s’ha vist com un element a controlar i on s’ha intentat defensar els interessos dels més vulnerables, sovint mitjançant la imposició de limitacions com llicències o inclús limitació de preus.

Ja fa uns anys, però, que està apareixent arreu del món tot un nou pensament a l’esquerra que trenca radicalment amb aquests tres dogmes centrals. [….]