Crear o actualizar el registre TXT de DKIM

DomainKeys Identified Mail (DKIM) és una signatura digital afegida als correus electrònics de sortida. Sembla un conjunt aleatori de caràcters il·legibles en la seva majoria per a un usuari humà. Els destinataris no ho veuen tret que aprofundeixin en el codi font del correu electrònic. DKIM s’adreça al servidor de correu electrònic del destinatari, que autentica el remitent en funció d’ell i, si tot sembla estar bé, permet passar el correu electrònic a la bústia de correu. Aquí teniu un exemple d’un registre DKIM normal

"v=DKIM1; k=rsa; p=MIIBIjANBgkqhkiG9w0BAQEFAAOCAQ8AMIIBCgKCAQEAxNXWMFTkZ/KNru68n60YA72wvnbNjxqTvG1UllW2KJytJtO6KPATLXpqcYUfKE9wGV+nYFc/YZg1kZokTts2gYbsrHD3lTeYYTya7hS/qTC+Rx9igNnCF/y5AZHt15e7/NDjziTPyoE9y7V8TJ2V7ifWVNx3CoUb5PkVOr/ghs2HRWVNlmF6gWCi7Ub9uYlWf" "cVNMzf3pISMIqMbDmuit53fSbZxOzylJVxGXkHSpjoOduhhSbvA7KOYihULq/m4FrRCoZHWO3bBto58X55S/bJIDNLYCxBoknD/5xCtaA07mP7t/L594AwxUHlahZ5T3osttFmbGQVhT6ndBEEffQIDAQAB"

Aquesta clau s’ha generat amb: DKIM Generator  s’ha de conservar en lloc segur.

DKIM Generator: Domain Key Generation Wizard

DKIM RECORD CHECK

Your Guide to Safe Emails: Create and Implement a DKIM Record

 

Crear o actualizar el registre TXT de SPF

 v=spf1 ip4:213.4.33.41 include:spf.protection.outlook.com include:_spf.google.com -all

Configura SPF per ajudar a evitar la suplantació d’identitat

v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all
Aquest és el registre TXT de SPF més comú per a outlook.com  si no té cap servidor de correu local. Aquest registre funciona per a gairebé tots els usuaris, independentment de si el seu centre de dades de Microsoft es troba als Estats Units, a Europa (incloent Alemanya) o en una altra ubicació.

A 213.4.33.41
MX 10 beseit.net
TXT v=spf1 include:spf.protection.outlook.com beseit.net -all
SPF: TXT v=spf1 ip4:213.4.33.41 include:spf.protection.outlook.com include:_spf.google.com -all

SPF Record Check

 

Certificats SSL des del Synology

  • Primer hem de crear un CSR. Això és una petició de validació a una “autoritat de certificació”  (per example RapidSSL).

La finalització de la petició (feta des servidor on volem instal·lar el certificat) genera dos fitxers: server.csr i server.key que es poden descarregar premen “descargar”.

.Aquestes “autoritat competents”, normalment treballen amb empreses revenedores ‘resellers’ (per example Moniker) i no directament amb els usuaris.

En resum ens hem d’assegurar que el fitxer server.key, s’ha generat al nostre servidor.

Ja està instal·lat el certificat:

Si el volem canviar:
Agregar/substituir/importar

Ja l’he instal·lat al meu synology i funciona perfectament: https://www.beseit.net

CERTIFICATS SSL SWHOSTING

Text Aloud

amb control center/settings entrem a aquesta pantalla i es pot triar la veu per defecte.
Hi veus per a Ivona, Loquendeo, Microsoft, Nuance…
enllaç per a instal·lar veus Nuance


Els paquets de veus s’han de comprar e instal·lar com un programa qualsevol.

Blxecky Sonoff Basic R2 Interruptor Inteligente Universal

Aquest interruptor wifi l’estic fent servir per desconnectar la bomba del estany quan se’n va el sol i connectar-la quan surt. També m’està controlant la bombeta per il·luminar l’escala del torreó que es connecta just quan s’apaga l’estany utilitzant la mateixa “scene” de l’APP eWeLink.

Per programar aquests interruptors de moment utilitzo aquesta APP.

Vaig a descriure com es far per instal.lar per primera vegada un d’aquests interruptors.

Encara que es subministra amb un manual prou  entenedor per ser un producte xinés faig aquest aclariment perquè avui he hagut de repar-lo i no sabia si estava trencat o no. Quan es connecta a 220V ha de lluir un led de color verd on indica la figura. Com el que havia que reparar estava apagat, he suposat que era trencat i he procedit a canvia-lo per un de nou.

Per a enllaçar-lo en l’APP hi ha prémer el botonet negre. La llum verda ha d’entrar en intermitència ràpida fins que ja queda enllaçat.

Sembla que també es pot programar en ALEXA/GOOGLE. QUAN HO FACI JA HO DOCUMENTARÉ

Musixmatch problemes.

És freqüent tenir problemes en la execució de la aplicació Musixmatch en windows 10. Personalment he hagut de desinstal·lar i tornar a instal·lar-lo diverses vegades. Però premen: inici/musixmatch/(boto dret) configuració de l’aplicació, entrem a la pantalla que es mostra a sota i fent un RESET s’han solucionat els problemes.

Musixmatch funciona de faula amb Android, tan mostra les lletres de spotyfy com les de Amazon Music. Potser que en aquesta ultima aplicació n’hi han més. Malauradament en Windows 10, de moment, no funciona Musixmatch per Amazon Music.