Passar un ebook de calibre al mobil

Calibre es un gestor de libres àmpliament utilizat. També te un lector que va millorant ràpidament. Però la necessitat de passar llibres del calibre al mòbil sempre existeix.


Els passos a fer son:

1 Obrir Calibre Companion al mòbil.

2 Entrar a Settings

3 Accedir a ‘connecting to calibre’

4 Adequar ip address and port (en aquest cas 192.168.0.13 port 8080)

4 Tornar a calibre companion i connect to content server

5 Si seleccionem per mes recents podem triar l’últim llibre descarregat.

FI

Kindle converter (G090G10574360KC1)

Aquest programa és molt útil per a traure la protecció DRM del format Kindle. REQUEREIX HAVER COMPRAT PREVIAMENT EL LLIBRE, TENIR-LO INSTAL·LAT AL KINDLE versió 1.17 I DISPOSSAR DEL NUMERO DE SERIE DE KINDEL.

Permet llegir el llibre amb CALIBRE en format epub. De moment estic utilitzant la versió demo que funciona fins a 10 conversions.

El fitxer original no el modifica. Es pot triar el format de sortida i la carpeta de sortida.

dadadsad

Lector de Calibre. diccionaris

El lector de calibre porta per defecte els seus diccionaris Google dictionary, Google Search, Wordnik tots ells prou potents. Però admet més diccionaris:

Afegir OPTIMOT a Calibre

Per que aparegue la opció diccionari, anem a qualsevol paraula que no coneguem, la seleccionem i fem click a la “caseta” que apareix


Automàticament s’obre el diccionari per defecte en aquest cas ‘Optimot’ que és el meu preferit per a català


Realment es molt senzill. Per aconseguir això hem de buscar la pestanya +add sources


Afegir un nom: OPTIMOT

AQUESTA LINIA ES IMPRESCINDIBLE:


https://aplicacions.llengua.gencat.cat/llc/AppJava/index.html?action=Principal&method=cerca_generica&input_cercar={word}&tipusCerca=cerca.tot

 

Un altre diccionari que personalment utilitzo per la lectura del llibres és POLIDIC

AQUESTA LINIA ES IMPRESCINDIBLE

https://www.beseit.net/polidic/index.php?buscar={word}

https://translate.google.es/?hl=ca&sl=en&tl=ca&text=table%0A&op=translate –>{word}

 

Canvia la veu de lectura de Calibre

Des de la biblioteca ‘Calibre’ triem el llibre que volem llegir premen View.

S’obre el llibre per la pàgina 1. Premen ESC surten aquestes icones. Amb Read Aloud es posa a llegir en l’ultima veu selecciona

A peu de pàgina a la esquerra podem veure:

Amb la roda dentada podem triar les veus.

Treure llibres duplicats de la llibreria Calibre

Calibre pot gestionar milers de llibres, no conec el límit però és el mateix que la base de dates SQLite. Podem estar parlant de milers o centenars de milers de llibres. La velocitat de la gestió de la biblioteca depèn bàsicament de l’ordinador que utilitzem. Així que un eina per eliminar llibres repetits es fa quasi imprescindible. Afortunadament existeix el plugin que indico a continuació i que l’he provat amb èxit.

Cleaning up an ebook library with Calibre


Un cop instal·lat el plugin si volem treure els duplicats de la llibreria que tenim oberta en aquests moments. Hem de fer córrer Find book duplicates. La aplicació ens presentarà tots els llibre duplicats. Per tan només hem d’esborrar la mitat.


Calibre per a Android – vocalizer CTV-TTS

A partir de la versió 5.10 Calibre ha millorat molt. El seu secret es que gestiona tota la informació amb una base de dates potent: metadata.db.

També hi ha una app per android que permet visualitzar aquesta base de dades, descarregar un llibre del servidor via wifi i després obrir-lo amb el teu visor preferit que quasi segur incorpora la opció de veu. així que es possible des de qualsevol punt accedir a la teva biblioteca i llegir/escoltar el llibre que estas llegint en aquest moment sense portar-lo a sobre. LÒGICAMENT EN CATALÀ

A internet actualment si busques bé trobes qualsevol cosa que estiguis buscant, no es tracta que el mon estigui ple d’altruistes aportant informació sinó de desmemoriats, al menys jo, així que m’ho apunto tot per no oblidar-ho i preu per preu ho poso al meu blog i així igual ajuda a algú.

Aplicacions per descarregar veus n’hi han moltes però poques que tinguin el català. Jo utilitzo ‘CTV Vocalizer’ al mòbil.  hi ha les veus de Jordi, Montserrat, Empar (valencià) totes a 4€ cadascuna
Observeu que Montserrat té un cor a la dreta. Serà la llengua seleccionada pel TTS hi ha que assegur-se que la llengua dels ajustaments sigui la desitjada.