Canvia la veu de lectura de Calibre

Des de la biblioteca ‘Calibre’ triem el llibre que volem llegir premen View.

S’obre el llibre per la pàgina 1. Premen ESC surten aquestes icones. Amb Read Aloud es posa a llegir en l’ultima veu selecciona

A peu de pàgina a la esquerra podem veure:

Amb la roda dentada podem triar les veus.

Treure llibres duplicats de la llibreria Calibre

Calibre pot gestionar milers de llibres, no conec el límit però és el mateix que la base de dates SQLite. Podem estar parlant de milers o centenars de milers de llibres. La velocitat de la gestió de la biblioteca depèn bàsicament de l’ordinador que utilitzem. Així que un eina per eliminar llibres repetits es fa quasi imprescindible. Afortunadament existeix el plugin que indico a continuació i que l’he provat amb èxit.

Cleaning up an ebook library with Calibre


Un cop instal·lat el plugin si volem treure els duplicats de la llibreria que tenim oberta en aquests moments. Hem de fer córrer Find book duplicates. La aplicació ens presentarà tots els llibre duplicats. Per tan només hem d’esborrar la mitat.


Calibre per a Android

A partir de la versió 5.10 Calibre ha millorat molt. El seu secret es que gestiona tota la informació amb una base de dates potent: metadata.db.

També hi ha una app per android que permet visualitzar aquesta base de dades, descarregar un llibre del servidor via wifi i després obrir-lo amb el teu visor preferit que quasi segur incorpora la opció de veu. així que es possible des de qualsevol punt accedir a la teva biblioteca i llegir/escoltar el llibre que estas llegint en aquest moment sense portar-lo a sobre. LÒGICAMENT EN CATALÀ

A internet actualment si busques bé troques qualsevol cosa que estiguis buscant, no es tracta que el mon estigui ple d’altruistes aportant informació sinó de desmemoriats, al menys jo, així que m’ho apunto tot per no oblidar-ho i preu per preu ho poso al meu blog i així igual ajuda a algú.

Aplicacions per descarregar veus n’hi han moltes però poques que tinguin el català. Jo utilitzo ‘CTV Vocalizer’ hi ha les veus de Jordi, Monserrat, Empar (valencià) totes a 4€ cadascuna
Observeu que Montserrat té un cor a la dreta. Serà la llengua seleccionada pel TTS hi ha que assegur-se que la llengua dels ajustaments sigui la desitjada.