Aragó aprova la llei de llengües que protegirà el català però sense fer-lo cooficial

manifestacio_trilingueLes Corts d’Aragó han aprovat aquest dimecres l’anomenada llei de llengües, que reconeix la pluralitat lingüística de la comunitat i el dret dels ciutadans de les zones on es parla castellà, aragonès o català a adreçar-se a l’administració en la seva llengua, a més de garantir-ne l’ensenyament.

La llei d’ús, protecció i promoció de les llengües o modalitats lingüístiques pròpies, tanmateix, deixa clar que el castellà és l’única llengua oficial d’Aragó i relega el català i l’aragonès a llengües “pròpies, originals i històriques” que, dins d’aquesta definició, “han de ser conservades”.

En contra de la llei han votat el PP, el Partit Aragonès (PAR) –soci de govern– i IU –que ha argumentat que la llei es quedava curta– i a favor el PSOE i la Chunta Aragonesista (CHA). Aquesta llei entrarà en vigor un mes després de la seva publicació.

Durant el debat parlamentari, el socialista Carlos Álvarez, ha defensat la creació de dues acadèmies lingüístiques, de català i d’aragonès, i ha subratllat que “científicament” està comprovat que les parles locals de la Franja formen part del català, “la paraula maleïda”. [….]

Un pensament a "Aragó aprova la llei de llengües que protegirà el català però sense fer-lo cooficial"

  1. Portàvem mol de tems esperant aquesta llei, que encara que nomes es el primer pas d’un camí molt llarg, avui tinc que felicitar a les corts aragoneses que s’han enfrontat a la caverna espanyolista i han reconegut lo que era obvi. Espero que la paraula “chapureau” deixi d’usar se per a referir se a la nostra llengua, immediatament.
    mikel (de beseit) 18.12.09, 00:08

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.