JQuery

jQuery és una biblioteca o framework de Javascript, creada inicialment per John Resig, que permet simplificar la manera d’interaccionar amb els documents HTML, manipular l’arbre DOM, gestionar esdeveniments, desenvolupar animacions i afegir interacció amb la tecnologia AJAX en pàgines web.[1] Es va presentar el gener del 2006 a BarCamp NYC.D’acord amb una anàlisi de la Web (realitzat l’any 2017) JQuery és la biblioteca de JavaScript més utilitzada, per un ampli marge. [2][3]

jQuery ofereix una sèrie de funcionalitats basades en Javascript que d’una altra manera requerien molt més codi, és a dir, amb les funcions d’aquesta biblioteca s’aconsegueixen bons resultats en menys temps i espai.

La sintaxi de JQuery està dissenyada per facilitar la navegació per un document, seleccionar elements DOM, crear animacions, manejar esdeveniments i desenvolupar aplicacions AJAX. JQuery també proporciona capacitats perquè els desenvolupadors creuen complements a la part superior de la biblioteca de JavaScript. Això permet als desenvolupadors crear abstraccions per interacció i animació de baix nivell, efectes avançats i ginys temàtics d’alt nivell. L’enfocament modular de la biblioteca jQuery permet la creació de poderoses pàgines web dinàmiques i aplicacions web.

El conjunt de característiques principals de jQuery (seleccions d’elements DOM, recorregut i manipulació) habilitats pel seu motor de selecció (denominat “Sizzla” de v1.3), van crear un nou “estil de programació”, algoritmes de fusió i estructures de dades DOM. Aquest estil va influir en l’arquitectura d’altres marcs de JavaScript com Yahoo! UI Library i Dojo, el que més tard va estimular la creació de les API de selectors estàndard.[4]

Les empreses Microsoft i Nokia van anunciar que incloïen la biblioteca a les seves plataformes. Microsoft l’afegeix al seu IDE Visual Studio i l’utilitzarà juntament amb el framework ASP.NET AJAX i ASP.NET MVC, mentre que Nokia els integrarà a la seva plataforma Web Run-Time.

[5] Microsoft l’afegirà en el seu IDE Visual Studio [6] i la farà servir juntament amb els frameworks ASP.NET AJAX i ASP.NET MVC, mentre que Nokia els integrarà amb la seva plataforma web Run-Time.[7]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.