Castells, “enormement satisfet” per l’èxit dels bons del govern

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, s’ha mostrat “enormement satisfet” per l’èxit de la col·locació de 3.000 milions d’euros en bons de la Generalitat. Segons ha declarat després de la seva intervenció a la jornada del Col·legi d’Economistes de Catalunya que se celebra aquest divendres, Castells ha assegurat que “hem fet un pas important per la institució i les seves finances” i ha afegit que és per això que se sent satisfet i no perquè el govern hagi guanyat la polèmica al voltant de la mesura.

Segons ha dit, és “positiu” que part de l’endeutament de l’administració catalana es basi en estalvi intern perquè protegeix les seves finances dels moviments dels mercats internacionals. [….]

Un pensament a “Castells, “enormement satisfet” per l’èxit dels bons del govern

  1. Avui mateix els bons del govern espanyol a 10 anys estan al 4,7% i sento per la tele, que els de Portugal al 8%. Realment la jugada a la Generalitat li ha sortit molt be. Els bancs no li haurien deixat diners als 4,75. Fins ara les politiques de finançament de tots els governs, la generalitat no es una excepció, es recolzen en la emissió de bons. La diferencia es que aquí s’ha donat la oportunitat de que participi el ciudatà. Es per això que hi ha tanta critica? Es millor que aquest bons els comprin bancs xinesos? Com a mínim es discutible. Ja m’agradaria que els fons de pensions que ofereixen els bancs tinguessin aquestes rendibilitats. Algú pensa realment que els bons del govern espanyols son mes segurs? Malauradament quan qualsevol falli ho arrastrarà tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.