El triangle estel·lar de les Terres de l’Ebre

L’any 1932, l’escriptor Sebastià Juan Arbó publica el llibre Terres de l’Ebre. És un retrat de la vida de pagesos i pescadors del delta de l’Ebre que va causar un fort impacte en la cultura del moment i que a final de mes tornarà a les llibreries en una reedició a cura de Proa. Més enllà de la seva força i categoria literària, Terres de l’Ebre va tenir la virtut de batejar tota una regió del Principat, la que formen les comarques de la riba del riu: el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. 3.308,45 quilòmetres quadrats –més d’una desena part del Principat–, on viuen uns 180.000 ciutadans, repartits en cinquanta-dos municipis. A més, com a tret distintiu té dos parcs naturals: el del Delta de l’Ebre i el dels Ports de Tortosa-Beseit.

[…]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.