Un més a la família: noticies del Matarranya

 

El 2011 s’estrena a la comarca del Matarranya un nou mitjà de comunicació.’Notícies del Matarranya’ és una publicació mensual, de 24 pàgines en format tabloide que mes a mes anirà recollint les principals informacions de la zona, ja siguen de caràcter polític, social, econòmic o cultural.

Aquest mitjà de comunicació és una nova proposta en el món de la comunicació de Masmut Produccions, empresa gestora de l’emisora comarcal Ràdio Matarranya.

D’aquesta forma, el diari mensual pretén donar a conèixer l’activitat comarcal així com promocionar les diferents activitats que es realitzen als nostres pobles.

Cal assenyalar que aquesta publicació també inclou l’agenda cultural realitzada per la Comarca del Matarranya que, d’aquesta manera, passa a tenir un format mensual on consultar les activitats tradicionals i culturals que es programen en cadascún dels nostres pobles.

Mensual i gratuït
Cal recalcar que la publicació mensual es repartirà gratuïtament abans del dia 1 de cada mes i que, en el primer número, es destaca en portada i les primeres pàgines un balanç del 2010 i que es podrà descarregar cada mes en pdf, tant en castellà com en català, a la web www.noticiesdelmatarranya.com. [….]

5 Enero 2011 a las 12:35

Os desitjo tot l’èxit del mon. Los nostres pobles estan molt necessitats de publicacions en la nostra llengua. Tenim que aprendre a estimar-la, a transmetre-la als nostres fills a casa i a la escola, a utilitzar-la als ajuntaments i esglésies, a rebatejar els noms dels nostres carres i pobles en los seus noms originals. En definitiva a dignificar la nostra llengua i a natros mateixos, recuperant la nostra identitat. Seria ingrat no reconèixer el mèrit i valentia del govern Aragonès i del seu President Marcelino Iglesias, en la aprovació de la “llei de llengües” que la dignifica en lo nom de català en lloc del famós “xapurreau”. Aquest es un primer pas, encara que petit, ja que el català seguirà sense ser cooficial al Aragó, , necessari. Lo segon pas lo doneu vosaltres en la publicació “Noticies del Matarranya” .

Un pensament a "Un més a la família: noticies del Matarranya"

  1. 5 Enero 2011 a las 12:35 Os desitjo tot l’èxit del mon. Los nostres pobles estan molt necessitats de publicacions en la nostra llengua. Tenim que aprendre a estimar-la, a transmetre-la als nostres fills a casa i a la escola, a utilitzar-la als ajuntaments i esglésies, a rebatejar els noms dels nostres carres i pobles en los seus noms originals. En definitiva a dignificar la nostra llengua i a natros mateixos, recuperant la nostra identitat. Seria ingrat no reconèixer el mèrit i valentia del govern Aragonès i del seu President Marcelino Iglesias, en la aprovació de la “llei de llengües” que la dignifica en lo nom de català en lloc del famós “xapurreau”. Aquest es un primer pas, encara que petit, ja que el català seguirà sense ser cooficial al Aragó, , necessari. Lo segon pas lo doneu vosaltres en la publicació “Noticies del Matarranya” .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.