La revista nord-americana ‘Time’ posa el País Basc en el Top 10 de les nacions que aspiren a un estat

Sota l’epígraf “To be or not to be”, la revista nord-americana Time ha elaborat un rànquing amb les deu nacions del món que tenen més possibilitats d’assolir la independència. El reportatge s’inscriu en la informació referent al referèndum per la separació de Sudan del Sud, que es va celebrar el passat 9 de gener.El País Basc hi ocupa el segon lloc [….]

No se en quin criteri està feta aquesta llista, però penso que els estats no tenen dret a voler-se perpetuar contra els desig dels seus habitants. Espanya es un estat format per Nacions que tenen  diferents llengües. Es far urgent  una normativa europea, o inclús internacional  que reguli la celebració de consultes d’autodeterminació del pobles. El nacionalisme te que ser consentit pels seus habitants no imposat  per les majories dominants.  Un país africà com Sudan ens està donant una bona lliçó de com es tenen que fer les coses.

Un pensament a "La revista nord-americana ‘Time’ posa el País Basc en el Top 10 de les nacions que aspiren a un estat"

  1. No se en quin criteri està feta aquesta llista, però penso que els estats no tenen dret a voler-se perpetuar contra els desig dels seus habitants. Espanya es un estat format per Nacions que tenen diferents llengües. Es far urgent una normativa europea, o inclús internacional que reguli la celebració de consultes d’autodeterminació del pobles. El nacionalisme te que ser consentit pels seus habitants no imposat per les majories dominants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.