Un nou estat a la UE

Avesat a les entrevistes en mitjans internacionals, un dels missatges que llançava el president de la Generalitat, Artur Mas, en la que publicava ahir el rotatiu francès Le Monde era sobre la possibilitat d’una Catalunya independent, una opció que veu viable. “Catalunya podria ser un estat dins de la Unió Europea”, afirmava Mas en el vespertí com a “opinió personal”. El president català marcava perfil sobiranista just el dia després de l’aprovació al Parlament del pressupost del 2012 amb el PP.

Mas advocava per una Catalunya independent que no copiï els esquemes i les estructures dels estats clàssics, com l’espanyol. “Si un dia tenim un estat, no tindrem un exèrcit, ni política exterior pròpia, ni control de fronteres o duanes, ni moneda ni banc central. Però tindrem polítiques de proximitat, serveis públics de base, infraestructures, la seguretat interior i la fiscalitat”, proclamava el president. I la situava dins d’una Unió Europea diferent de l’actual, que es definiria per ser “més federal, amb més poder a Brussel·les, menys poder a París, Madrid o Berlín i més poder a Barcelona o Tolosa”. [….]

Un pensament a “Un nou estat a la UE

  1. Aquest projecte es el somni del catalans.
    Es una solució de futur, potser la única, per Europa.
    Unida en lo polític i en lo econòmic.
    Uns Estats Units Europeus, formats per estats en llengua pròpia, responsables dels seus ingressos, despeses i dèficits, es la única solució per augmentar la productivitat del conjunt i que tots els seus ciutadans remin en la mateixa direcció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.