Publicar una entrada de vídeo


** Mirar anotació al final

En primer lloc s’ha d’instal·lar  un plugin adequat. Després de provar-ne varis he instal·lat:

  • wp-video-posts
  • Stream Video Player

Els dos plugins  són necessaris perquè tot funcioni correctament. Tot i això, el plugin,  dona aquest avis: “The only extensions available for the upload will be mp4 and flv.”
Amb el format mp4 no funcionava la part de vídeo , si la de so. En canvi en format flv funciona tan el vídeo com el so.
Per tant el primer que s’ha de fer quan es disposa d’un vídeo es passar-lo a aquest format, això es pot fer en el plagin:

  • Media converter

Per fer aquestes conversions n’hi ha infinitat de plugins, aquest funciona i es molt senzill.
Per a gravar el vídeo que es vol pujar, lògicament es te que fer en una càmera de gravació o capturant pantalles del ordenador, que es el que es mostra al exemple de baix.
Per a capturar aquest vídeo del ordenador he utilitzat el programa:

  • EZ recorder es també molt senzill. Genera vídeo en format. AVI. Que com ja s’ha explicat abans s’ha de transformar a .flv mitjançant “media converter”. Aquest programam té una serie de limitacions. Una d’elles es que admet un temps de gravació limitat (uns 10 miniuts)

[stream provider=video flv=x:/www.uoc.beseit.net/wp-content/uploads/2013/a1/suf3-u1.flv img=x:/www.uoc.beseit.net/wp-content/uploads/2013/a1/suf3-u1.flv embed=true share=false width=640 height=300 dock=true controlbar=over bandwidth=med autostart=false responsive=16:9 /]

*********************************

[stream provider=video flv=x:/www.beseit.net/wp-content/uploads/2013/videos/monica_oltrra.flv img=x:/www.uoc.beseit.net/wp-content/uploads/2013/a1/suf3-u1.flv embed=true share=false width=640 height=300 dock=true controlbar=over bandwidth=med autostart=false responsive=16:9 /]

Nota 22-10-2017. Amb la versió 4.3.1 de worpress si es puja el video en format .ftv a la mediateca, no fa falta fer res, només insertar-lo al post.

Les eines que utilitzo ara son :  screen recorder de ZD soft, mkv video converter.(que si la grabació es far en flv no cal)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.