Media Player Classic – Home Cinema

Faig aquesta entrada, no per fer publicitat de cap programa, sinó per informar dels fitxers de vídeo que és capaç d’obrir correctament. La recerca va començar quan tenia necessitat d’obrir un pel·lícula amb subtítols i format .mkv. Vaig estar entretingut buscant i descarregant programes. El primer que vaig trobar que obria tan el vídeo com els seus subtítols var ser: Media Player Classic – Home Cinema. A la llista de programes de preferits el vaig afegir quan amés del .mkv obria:
.mkv->Els arxius de tipus Matroska són .MKV per a vídeo (amb subtítols i àudio), és un estàndard obert.
.avi -> vídeo gravat per nikon D5000
.mp4 -> vídeo gravat per  telèfon mòbil android
.flv -> Vídeo per Adobe Flash Player

Hi ha multitud de formats de vídeo, desconec en detall els motius. Suposo que es el motiu de sempre cada fabricant vol imposar el seu, per a tindre avantatge sobre els competidors. El cert és que per als usuaris és una bogeria.

El programa makeMKV és capaç de convertir un DVD en un únic fitxer *.mkv. Això sí es manté el nivell de compactació, i per tant, si el DVD ocupa 4 gb el fitxer mkv ocupa el mateix. Si el que es desitja és comprimir-lo, és pot fer amb el programa HandBrake. un cop s’ha obtingut el mkv. En l’enllaç: Com fer un unic mkv partint d’un DVD , es troben el procediment en detall.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.