L’arquitecte de somnis

arquitecte de somnis (resum 16-2-2014)

És una novel·la que relata la vida del geni del modernisme Antoni Gaudí . Se centra  en el moment que un matrimoni burgés, barceloní li encarrega la construcció  de La Pedrera o casa Milà al passeig de Gràcia número 92.

La  Pedrera és l’última gran realització d’ un dels arquitectes més grans de tots els temps. L’edifici queda enllestit definitivament el 30 d’octubre de 1912, sis anys més tard des de que es va  encarregar  la construcció.  Gaudí té seixanta anys i en aquest projecte ha volgut plasmar tots els seus coneixements i experiències.

Aquesta novel·la té més protagonistes que Gaudí i la Pedrera, queden ben retrats tots els personatges que els envolten: L’esnob Pere Milà, la seva esposa Roser Segimon (vídua de l’indià Josep Guardiola, i financera del projecte), la seva amant Rita, i les  famílies i amics de tots ells..

A la novel·la també queda ben reflectit com vivia la burgesia barcelonina de principis del segle XX, formada pels indians que van fer fortuna a les Amèriques i que retornaven a casa on, per netejar la seva consciència, feien obres culturals i de caritat, i també formada per les velles famílies aristòcrates reconvertides en fortunes industrials tèxtils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.