Desmond Tutu: “No és bo intentar forçar la gent en una unió que uns no volen”

“No és bo intentar forçar la gent en una unió que uns no volen. Se sent com un jou al voltant del coll […]. Això és el que estem veient. Si la gent senten amb molta força que volen sortir d’un país, llavors és molt millor escoltar-los i sentir-los, millor que forçar-los en una relació que no volen”. Són les paraules del clergue sud-africà Desmond Tutu, guardonat aquest dijous amb el Premi Internacional Catalunya 2014, preguntat pel procés català a TV3. La televisió pública ha ofert un avançament de l’entrevista que s’emetrà íntegrament aquest divendres al ‘TN vespre’, a partir de les 21 hores.

Tutu, que va obtenir el premi Nobel de la pau el 1984, va ser una de les figures centrals en la lluita per acabar amb la discriminació racial a Sud-àfrica. En l’entrevista reclama diàleg per desencallar la qüestió catalana: “Espero que vosaltres, a Espanya, sigueu prou adults com per veure que us heu d’asseure junts i escoltar-vos els uns als altres”.[….]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.