El món local lliura a Mas les mocions en suport de la consulta

Més de 800 alcaldes i regidors han lliurat aquest dissabte al migdia al president de la Generalitat, Artur Mas, les mocions aprovades a 920 ajuntaments, diputacions i consells comarcals en suport de la consulta.Els alcaldes en el moment de travessar des de l'ajuntament de Barcelona fins a la Generalitat, a plaça Sant Jaume de Barcelona (horitzontal)

Mas ha rebut els acords a favor del dret a decidir de mans dels representants de les set vegueries catalanes al Pati dels Carruatges del Palau de la Generalitat, ple de gom a gom.

Tot seguit han obert els parlaments els presidents de les dues entitats impulsores de la moció. l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El primer en fer-ho ha estat el president de l’AMI, Miquel Buch, que ha destacat la unitat del territori al voltat del procés: “Hi som la gran majoria, 920 ajuntaments. Ho fem des de la diversitat, com és Catalunya, un país ric i divers”. Buch ha volgut remarcar que el món local farà costat al president. “Quan et giris, ens veuràs al darrere teu”, ha dit a Mas.

De la seva banda, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha explicat que han fet aquest pas perquè “ens ho reclama la nostra gent”.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha volgut posar de manifest la imatge d’unitat que es trasllada a l’exterior i el paper de la capital catalana en el procés. “La imatge de Barcelona fent costat a aquest moviment crec que ens dóna una força especial i fa entendre al món la força d’un poble”, ha dit.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que les imatges de l’acte d’avui formaran d’aquí a uns anys part de la història del país, i que els alcaldes i alcaldesses que hi han participat, com a representants del poble de Catalunya, en seran els protagonistes.

El discurs del president ha rebut una llarga ovació de tot els presents, que han corejat crits “d’independència” durant una bona estona al bell mig del Palau de la Generalitat. En acabar, els alcaldes han aixecat simbòlicament les seves vares. L’acte s’ha clos amb el cant dels Segadors, interpretat per la Coral Sant Cugat.

La comitiva s’ha reunit mitja hora abans amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a l’Ajuntament de la ciutat. Després han creuat tots plegats la plaça Sant Jaume fins al Palau de la Generalitat escortats per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra vestits amb uniformes de gala. Pel camí, la multitud concentrada a la plaça ha victorejat els representants municipals entre crits d’“independència”.

Trias ha agraït a l’AMC i l’AMI el seu treball “incansable” impulsant les mocions a favor de la consulta i ha assenyalat que a l’acte d’avui hi són representats més del 96% del total de les poblacions de Catalunya (920 de 947). L’alcalde ha apostat perquè el 9-N es voti i sigui una “gran festa de la democràcia” per aconseguir un país més lliure i en el que s’hi visqui millor.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts i president d’ERC, Oriol Junqueras, ha apuntat que l’acte d’avui representa la voluntat d’una “immensa” majoria de municipis de Catalunya que volen contribuir a la defensa de la democràcia perquè, segons ell, aquesta ara “està amenaçada”. Junqueras ha reconegut que s’estan vivint moments de preocupació davant les “dificultats” que posa el govern espanyol, que vol “impedir” que els ciutadans votin”. Però ha afegit que també són temps d’“esperança”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.