Puigdemont reclama a la UE un compromís per a l’autodeterminació en la seva primera intervenció a l’eurocambra

El president Carles Puigdemont ha intervingut avui al ple d’Estrasburg per primera vegada com a eurodiputat. Després d’haver assistit a la sessió d’ahir, en la qual el president del Parlament Europeu, David Sassoli, va donar la benvinguda a Puigdemont i el conseller Toni Comín, el president ha participat en la presentació del programa de la presidència croata de la Comissió Europea. Puigdemont ha intervingut en anglès, i ha dit: ‘Catalunya és avui un afer intern europeu i ho serà durant la presidència croata. S’ha de trobar una solució política mitjançant el diàleg i la negociació. La UE s’ha d’anticipar cercant mecanismes democràtics per a l’autodeterminació. La repressió no pot ser una solució acceptable. És l’hora que els polítics europeus parlin i mostrin al ón que hi ha una millor manera, que el dret d’autodteerminació és la millor via i la més democàtica de resoldre conflictes no només a la UE sinó a tot el món.’ [….]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.