Servidors NAS 1

Arquitectura de servidors NAS (de l’anglès Network Attached Storage) és el nom donat a una tecnologia d’emmagatzematge dedicada a compartir la capacitat d’emmagatzematge d’un computador (Servidor) amb ordinadors personals servidors clients a través d’una xarxa (normalment TCP/IP), fent ús d’un sistema operatiu optimitzat per donar accés amb els protocols CIFS, NFS, FTP o TFTP.

Centre de descarregues Synology: Centre de descarregues oficial de Synology

Software a descarregar:

  • Synology Assistant (Windows) quan s’instal·li potser s’haurà d’aturar Kasperski i donar permís al talla-focs de Windows

    DSM (sistema operatiu: la última versió del DSM disponible és 6.2.4)

Tipus de configuracions del modo de emmagatzematge de la informació al disc que suporta el DSM:

En una configuració RAID 1 (2 discs) si per accident traiem un disc, es dispara l’alarma (llum groga). En cap cas s’ha de apagar sinó tornar a possar el disc, anar a “storage  manager” i reparar.

EL PROCÉS POR DURAR HORES!

La configuració de les dades del disc modus SHR (Synology Hybrid RAID) es la genuïna i propietària de Synology, mentre RAID (Redundant Array of Independent Disks) és una configuració estàndard que es pot muntar en qualsevol equip.


Mentre que la configuració SHR


Observacions : No apagueu el NAS quan el volum estigui degradat ni durant el procés de reconstrucció. En cap cas segueixi treballant amb la informació o afegeixi nous arxius al seu volum per no retardar el temps de reconstrucció.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.