Tres canvis que redefineixen l’esquerra


L’evolució del discurs de l’esquerra és quelcom evident per a tots nosaltres. Hem assistit a l’ascens lent però progressiu dels temes d’ecologia i medi ambient, mentre els feminismes han esclatat i entrat amb força. Ara bé, pel que fa a la part econòmica i tot el que fa referència a la tecnologia i els mercats, semblen en molts casos encara ancorats en el passat.

No és cap secret per ningú que, en termes econòmics, l’objectiu central de l’esquerra ha estat, durant decennis, la redistribució, i que el tema tecnològic s’ha vist amb una barreja de desconfiança i neguit pel que suposa de pèrdua de llocs de treball, de drets, de privacitat i l’amenaça d’un control pràcticament total per part de l’Estat i les empreses. El tercer element és el mercat, que tradicionalment s’ha vist com un element a controlar i on s’ha intentat defensar els interessos dels més vulnerables, sovint mitjançant la imposició de limitacions com llicències o inclús limitació de preus.

Ja fa uns anys, però, que està apareixent arreu del món tot un nou pensament a l’esquerra que trenca radicalment amb aquests tres dogmes centrals. [….]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.