AFC

TEMES OBLIGATS 2013-2014

BASES DEL CONCURS “TEMES OBLIGATS” 2013-2014

Participants: Tots els socis de l’agrupació.

Obres: Una per cada modalitat i autor.

Format: Lliure

Presentació: Reforçades sobre suport rígid de 30×40 cm, i d’un gruix d’entre 1 i 3 mm.

Modalitats: Monocroma i color (s’admeten totes les tècniques).

Pliques: Nom i cognoms de l’autor, així com el tema, darrera el suport rígid. Els debutants caldrà que indiquin que ho són.

Admissió: Fins el penúltim dijous de mes.

Veredicte: L’últim dijous del mes a les 19.00 hores.

Lliurament: Es lliurarà: Les fotografies en paper, per al concurs, en sobre tancat. Al mateix temps, el participant ha de facilitar a la AFC un llapis de memòria. El seu contingut seran las fotografies presentades al concurs. El nom del fitxer serà el nom i cognom del autor i si es monocroma o color. Aquestes fotografies seran descarregades seguidament a un arxiu informàtic de la AFC i el llapis de memòria es retornarà al participant. El costat més llarg de las fotografies serà de 1200 pixels.

Puntuació: Les obres puntuaran de 10 a 3 punts; en cas de que una fotografia quedi desqualificada se li atorgarà 1 punt.

Premi del mes: Un únic premi mensual a l’obra monocroma i color, que el jurat estimi millor del tema corresponent. Per aconseguir el premi del mes ha d’haver-hi com a mínim 6 fotografies. El premi pot quedar desert.

Premis finals: Un primer, un segon i un tercer al final del concurs per als tres primers classificats, tant en monocrom com a color.

Premi debutant: Sense distinció de modalitat s’atorgarà premi al debutant més ben classificat de totes les convocatòries. Es considerarà debutant qui participi per primera vegada en el concurs en qualsevol modalitat.

Premi constància: Per a l’últim classificat en els 8 temes presentats.

Temes obligats 2013-2014

 

Octubre: El fenomen turístic a Barcelona

El gran nombre d’estrangers que envaeixen la nostra Ciutat, tant als carrers, com a l’interior dels edificis davant de les obres de Gaudí, al barri Gòtic, als espectacles…poden ser grups o parelles, i també detalls que donin a entendre aquesta situació. Es valorarà la sensació d’ INVASIÓ a casa nostra per gent de fora.

Novembre: El pas del temps

Tant per els objectes, com pels animals, per les persones, a l’arquitectura, a les ciutats als pobles. Es valorarà el grau de TRANSFORMACIÓ i el procés de DETERIORAMENT I CANVIS, produïts per l’erosió, els canvis climatològics, l’envelliment.

Desembre: Geometries i simetries de la natura

La natura presenta quantitat d’estructures simètriques, fractals, geomètriques etc. Cal descobrir la bellesa

i l’impacta visual que ofereixen, així com la reflexió científica que representen.

Es valora l’ ORIGINALITAT QUE REPRESENTA PER EL NEOFIT, L’ESTRUCTURA PECULIAR QUE ES POT CAPTAR AMB UNA IMATGE FOTOGRAFICA.

Gener: Tolerància

Estem vivint en un món divers ja a casa nostra.

Mostrar la simbiosi cultural i la ben entesa que hi pot haver entre persones “diverses” que som capaços d’acollir i estimar. Es valora l’ IMPACTA D’UN ACARONAMENT DE “DIVERSOS” (races, religions, ètnies, deficiències físiques i mentals etc.) i COM AIXÓ ES ASUMIT AMB RESPECTE I NORMALITAT.

També es valora l’impacta emocional i visual que pot donar l’ imatge.

Febrer: Senyals de pluja

Els senyals que deixa la pluja un cop aquesta ha acabat (no es demana una foto de pluja) que s’aprecien per exemple, a les gotes al damunt d’unes fulles, a la capota d’un cotxe, al reflexes al terra, al baf darrere els vidres. Es valoraran les SENSACIONS I LES IMATGES,que ens deixa la pluja quan ja no cau..

Març: La solitud de la gent gran

Qualsevol imatge que reflecteixi la solitud, la desempara i els aspectes relacionats amb aquest tema. Es valorarà el SENTIMENT DE TRISTESA INTERIOR DELS RETRATATS.

Abril: El vent

El moviment que provoca aquest fenomen climatològic als objectes, als elements de la natura, a les persones. Es varolarà la imatge de MOVIMENT de qualsevol d’aquets elements produïts pel vent.

Maig: Autoretrat

No cal que sigui un retrat acurat. Diversos elements personals poden identificar o referenciar a la persona autoretratada. Es valorarà el REALISME, L’ORIGINALITAT I LA COMPOSICIÓ, tot depenent del tipus d’imatge subjectiva presentada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.