Filtres per a photoshop: Silver efex pro (super foto digital nº 178)

*Nik Programari llança *Silver *Efex Pro, una nova eina per tenir un control total sobre les imatges en blanc i negre. Fa ús del seu ja habitual tecnologia U-*Point que permet realitzar senzilles i ràpides seleccions amb les quals controlar to i contrast.
Aquest paquet inclou diferents configuracions preestablertes en les quals s’emulen tipus de pel·lícules.

En primer lloc veurem els ajustos típics de llum i contrast a més d’un *deslizador anomenat Estructura que controlarà l’aparença general de la imatge augmentant el detall de la mateixa o suavitzant-la, ve a ser una espècie enfoqui. Podrem, mitjançant uns controls de llums i ombres, restringir l’efecte d’aquestes eines. D’aquesta manera els nostres ajustos no afectaran a les llums altes ni a les ombres de la imatge.
A més de tot això, podrem usar els punts de control (com en el *Viveza) per realitzar ajustos a parts determinades de la foto en les quals necessitem actuar de forma aïllada.

En un menú diferent trobarem una sèrie de filtres de colors que podrem activar i configurar. Aquests filtres imiten el resultat que obtindríem en la fotografia tradicional col·locant davant de la lent un filtre de color vermell, groc, etc.

Si seguim baixant per la barra de controls, ens trobarem amb els ajustos predeterminats que imiten cert tipus de pel·lícules comercials de diferents marques, sensibilitat i models. Per descomptat podrem fabricar les nostres pròpies “pel·lícules” ajustant la sensibilitat de la fictícia emulsió als colors, quantitat de gra i corba de resposta de to de la mateixa.

Si tot això no aconsegueix que la imatge estigui al nostre gust, encara podrem realitzar *cursors a la imatge. Com sempre, tindrem un bon nombre d’ajustos predeterminats. Si no ens convencen disposem de les eines per fabricar el nostre propi *virad. Per a això tenim, a l’estil del *ACR i *Lightroom, controls per *virar les llums, les ombres i l’equilibri entre elles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.