La Unió Europea posa en perill l’etiquetatge en català

L’Eurocambra aprovarà avui una directiva que obliga a etiquetar en almenys en una llengua oficial europea

Si s’aprova, Espanya podria prohibir el català i els eurodiputats fan pinya per evitar-ho

Espanya podria prohibir l’etiquetatge en català per culpa d’una nova normativa comunitària que l’Eurocambra aprovarà avui. Si l’esmena presentada in extremis pels eurodiputats catalans en bloc (la signen, fins i tot, Santiago Fisas del PP i Maria Badia i Raimon Obiols del PSC) no s’accepta, el govern espanyol podrà imposar el castellà en tots els productes comercialitzats a l’Estat i declarar il·legals les etiquetes només escrites en llengua catalana. La futura legislació preveu que els Estats puguin obligar a etiquetar almenys “en una o més llengües oficials de la Unió Europea” i el català, tot i ser la tretzena llengua més parlada als 27 estats de la UE, encara té l’estatus de regional i minoritària.[….]

Penso que la Unió Europea està degenerant. En lloc de donar suport i fer mes fàcil la vida del seus habitants i els pobles, s’ha posat exclusivament al servei de la supervivència dels seus estats oficials. Aquest estats son actualment l’autèntic fre per a la construcció europea, representen un nivell de gestió addicional (el mes gran) dintre de la escala:

 • UE
 • ESTATS
 • COMUNITAT AUTONOMA
 • DIPUTACIONS
 • AJUNTAMENTS
 • GENT
 NO SOBREN DOS ESTRUCTURES DE PODER??
 • UE
 • ESTATS EN LLENGUA PROPIA
 • AJUNTAMENTS
 • GENT

 De que ens serveix que els eurodiputats espanyols presentin una esmena in extremis si la decisió ja esta presa (probablement a petició del estat espanyol)?

La UE s’ha convertit en una eina cínica al servei dels estats per a imposar mesures als ciudatans que no s’atrevirien ells sols. Ara es mes fàcil oi? Diuen, en cinisme, no a mi tampoc m’agrada la mesura.. Però ho imposa la UE…

S’ha creat un Sistema monstruós, no per a donar servei als ciudatans i fer el conjunt mes eficient, sinó nomes per a la seva pròpia supervivència. Quin es el cost de mantindre aquest Sistema? Potser representa ja el 50% del PIB dels països de la UE?

Les politiques de la UE, no es tenen que basar en la imposició dels mes poderosos (això ja ho fan els estats) sinó en la acceptació i consentiment dels seus habitants

Un pensament a "La Unió Europea posa en perill l’etiquetatge en català"

 1. De que ens serveix que els eurodiputats espanyols presentin una esmena in extremis si la decisió ja esta presa (probablement a petició del estat espanyol)?
  Com diu molt be David Creus, tindrem que esperar que Andorra entri a la CE per veure el català com a llengua oficial. Algú sap si ja ha fer la sol·licitud d’adhesió?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.