Demanen a la Generalitat que intervingui per protegir el català a la Franja

El nou govern d’Aragó derogarà la llei que reconeix la llengua a la Franja. La Institució Cultural de la Franja de Ponent demana l’empara del govern català La nova presidenta d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi (PP), ha anunciat en la seva investidura que derogarà la llei de llengües que van aprovar les Corts d’Aragó durant la legislatura passada amb els vots del PSOE i Chunta Aragonesista (CHA). La llei no atorgava cap oficialitat al català i a l’aragonès, però reconeixia l’existència d’aquestes dues llengües al seu territori i en preveia algunes eines per al seu foment i el seu ús en l’àmbit administratiu i escolar no obligatori. Rudi ja havia anunciat durant la campanya electoral que reformaria o derogaria la llei perquè, pel PP aragonès [….]

Nova presidenta d’Aragó: Luisa Fernanda Rudi Úbeda nació el 13 de diciembre de 1950, en la ciudad de Sevilla. Aunque tenía raíces aragonesas, nació en la ciudad andaluza debido a que su padre era militar y estaba allí destinado. Ttras eso, vivió un tiempo en El Aaiún, en el Sahara Occidental, en aquel tiempo llamado Sahara español y poco después se trasladó con su familia a la ciudad aragonesa de Zaragoza, donde ha vivido la mayor parte de su vida….

Expresident d’Aragó: Marcelino Iglesias Ricou (Bonansa, Ribagorza, Huesca, España; 16 de abril de 1951) es un político español del PSOE-Aragón, presidente de la Diputación General de Aragón desde 1999. Es además, desde el 23 de octubre de 2010, el Secretario de Organización del PSOE.

Com es pot permetre que als politics se’ls deixi definir quin es lo nom de la llengua que es parla a cada poble: fragatí, el tamarità o el lliterà ..etc? El genocidi lingüístic al nostre país, de tot lo que no sigui castellà (perdó, espanyol des de fa quatre dies) es espantós, en el vist i plau o la covardia del governs ja siguin estatals o autonòmics. Aragó està completament espanyolitzat, quedem quatre pobles parlant català però cada cop l’ofec es mes insuportable.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.