Londres i Edimburg segellen l’acord per la celebració del referèndum d’independència el 2014

El primer ministre britànic, David Cameron, i l’escocès, Alex Salmond, han signat aquest dilluns al migdia l’acord que permet la celebració d’un referèndum d’independència la tardor del 2014. El pacte inclou la transferència a Escòcia del poder legal per organitzar la consulta en un memoràndum de sis pàgines que compromet els líders britànics i escocesos a col·laborar amb bona voluntat per fer el referèndum i respectar-ne el resultat, sigui quin sigui. La Comissió Electoral tindrà un rol destacat a l’hora de dissenyar la pregunta exactaque, com volia Londres, serà només una pregunta amb resposta “sí o no”, tot i que el redactat el decidirà el parlament escocès, amb majoria de l’SNP.[….]

Un pensament a “Londres i Edimburg segellen l’acord per la celebració del referèndum d’independència el 2014

  1. El 2014 es presenta molt interesant a Europa. De cop comencen a sortir nacions que no estan a gust dintre dels estats actuals. Europa ha guanyat el premi Nobel de la pau no per lo que ha fet sino per lo que li queda per fer: donar sortida a totes les nacions que se senten incòmodes dintre dels estats actuals. No te cap sentit que dintre del EUE (Estats Units d’Europa) hi hagi ciutadans que no s’identifiquen en l’estat al qual pertanyen. Algú dubta que el conjunt serà mes eficient, al està tothom ben encaixat?. Escòcia, Flandes, Catalunya, Euskadi.. necessiten resoldre el seus conflicte identitari. Si Europa resol aquests conflictes, i tan que es mereix el premi Nobel!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.