“Estic molt fart del conflicte amb Espanya”

Ja no recorda quan va començar a pensar a escriure sobre el 1714. Vint anys? El cas és que quan el seu amic, el també antropòleg Alfred Bosch, va publicar la seva trilogia, ja hi treballava, però no ho tenia “prou madur”, diu. Victus (La Campana), la nova novel·la d’Albert Sánchez Piñol, és, doncs, el resultat d’anys de reflexió, estudi i documentació, una novel·la que ha hagut d’escurçar de prop de 300 pàgines per donar agilitat a la lectura, un material, per cert, que penjarà al seu lloc web per als lectors interessats a aprofundir en la història.

Sánchez Piñol treballa ara en el guió: ja s’han venut a Europa els drets d’autor per fer-ne una pel·lícula; l’escriptor voldria una producció a l’estil de Braveheart, per donar a conèixer arreu la història èpica del setge: la història de la lluita dels catalans contra l’opressor. […]

I el paper dels miquelets?
Estaven associats a les classes baixes; els dirigents els utilitzaven quan els necessitaven i, quan no, eren considerats uns delinqüents. Ballester va existir realment i l’escaramussa de la trobada entre ell i el Zuviría a Beseit que descric en el llibre està documentada, tot i ser inversemblant. Amb una gran habilitat i sent molt inferiors en nombre, els miquelets derroten una tropa castellana. També em va fer gràcia posar aquest episodi perquè la meva família és del Matarranya, que queda a prop.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.