Il·luminació retrat clàssic

Per realitzar una il·luminació del retrat clàssic emprem tres focus, la unitat principal que col·locarem a 45 º respecte a l’eix de la persona, per sobre dels ulls i fent un lleuger picat. El focus de farciment de menys potència que el col·locarem a 315 º pel que fa a l’eix de la persona directament cap a la seva cara, i finalment el focus del fons per il·luminar aquest i matar les restes de les possibles ombres que poguessin quedar, aquest últim ha de col·locar sempre en diagonal respecte al focus principal.
Aquest tipus d’il·luminació és una combinació dels esquemes vistos, és el tipus d’il·luminació estàndard, és a dir, la il·luminació base de tota sessió de fotos.El focus a 45 º garanteix una il·luminació natural, la unitat de farciment dilueix el contrast creat i el focus al fons dóna vida a aquest i elimina qualsevol possibilitat d’ombra molesta.

A l’hora d’ajustar la llum procedirem de la següent manera: amb un fotòmetre col · locat a la unitat principal ens dirà el diafragma que ens demana aquest focus, aquest serà el que posarem a la cambra.
  La unitat de farciment la regularem fins a aconseguir un contrast desitjat respecte a la unitat principal, és a dir un diafragma més (+ f1) que el principal, però nosaltres mantindrem a la cambra el diafragma que ens va demanar el focus principal. Finalment el flaix que va al fons se sol regular perquè doni el mateix diafragma que la unitat principal, encara que això depèn del material amb què estigui fet el fons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.