Sincronització del perfil i els marcadors de Firefox mitjançant Dropbox

 1. Compartir tot el perfil de Firefox entre tots els ordenadors

  Dintre de la carpeta “profiles” esta definit tot el comportament del navegador i la seva parametrització mitjançant bases de dades. Si aquesta carpeta es la mateixa tant al ordenador A com al B, el navegador tindrà el mateix aspecte als dos ordenadors: mateixos marcadors, mateixos complements.. etc.

  Per compartir la carpeta es pot pujar tota sencera a Dropbox. Aquesta carpeta està amagada: C:\Users\user a\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\profiles. Dintre de la carpeta Firefox demés de profies hi ha l’arxiu profiles.ini que indica al navegador on te que anar a buscar el perfil mut.default, Path=Profiles/mut.default. Així doncs substituïm aquesta línia per C:\Dropbox\firefox\Profiles\mut.defaul, Firefox carregarà el perfil mut.default de la carpeta profil·le del Dropbox.

 2. Compartir momes els indicadors (favorits)

  Compartir tot el perfil te l’inconvenient que sempre s’estan modificant carpetes i generant-se problemes de sincronització entre carpetes, demés de tindre les claus i passwors a un servidor extern.

  Una solució alternativa i per a mi millor es posar a Dropbox nomes els marcadors. El marcadors estan al fitxer places.sqlite. Per fer això es necessari crear un “enllaç simbòlic” es a dir una mena de enllaç directe dintre de la carpeta del perfil mut.default a places.sqlite. Quan el navegador entra a carregar el perfil dintre de profiles/mut.default/places.sqlite, es desviat a Dropbox.

  ¿Com es fa això? Si busqueu pesl foros d’internet os asseguro que hi passareu una bona estona. Afortunadament Windows 7 te dintre de l’administrador la comanda: mklink [[/d] | [/h] | [/j]] <Link> <Target>

  C:\Windows\system32> mklink C:\Users\SAMSUNG\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\MUT.default\places.sqlite c:\dropbox\firefox\places.sqlite

  Si no us heu confós en la ruta dels directoris el sistema us té que respondre quelcom així:

  vínculo simbólico creado para C:\Users\SAMSUNG\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\MUT.default\places.sqlite <<===>> c:\dropbox\firefox\places.sqlite

  Hi ha que provar-ho però funciona!! Lògicament hi ha que crear aquest enllaç simbòlic a la resta d’ ordenadors

  Observació: hi ha que entrar al monitor de cmd com administrador: inici/tots el programes/accessoris/símbol del sistema/boto dret/executar com administrador

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.