La verdad Tarradellas

Fernando Ónega López, uno de los más experimentados periodistas políticos Suarez-y-Onegaespañoles, acaba de publicar un libro muy recomendable: Puedo prometer y prometo. Mis años con Adolfo Suárez. (Plaza & Janés). Ónega (Mosteiro, Lugo, 1947) es un periodista de largo recorrido -desde hace años, colaborador semanal de La Vanguardia-, que vivió los pasos decisivos de la transición como director de prensa de la presidencia del Gobierno. En los momentos más importantes de aquel periodo histórico, el joven Ónega estaba allí, tomando nota y aportando ideas. Una de las más famosas frases de la transición, el célebre “Puedo prometer y prometo” de Adolfo Suárez el 13 de junio de 1977, víspera de las primeras elecciones democráticas, salió de su pluma. Ónega fue el autor del discurso, Suárez lo revisó a fondo y dejó intacto el latiguillo de su joven escribidor: “Puedo prometer y prometo…”.[…]

 

Excel·lent treball de Enric Juliana. Realment hi ha una gran similitud amb l’actualitat: –“jo tinc sis milions de persones que volen votar”. -“Usted no es nadie. Usted es quien yo diga que es”. És el que pensava en el seu fur intern abans Suarez i ara Rajoy. En el fondo estan pensant en l’exercit i la guàrdia civil. És a dir la força. La constitució i les lleis, són les seves tapadores que belluguen segons els seus interessos, com ja s’ha demostrat tantes vegades. Aquesta és la realitat d’Espanya: Una dictadura, seguida d’una transició, que només acabarà el procés, quan torni al punt d’on va sortir: la Tercera República. Catalunya a més dels sis milions de persones que volen votar, té un altre actiu al seu favor. La prima de risc, que pot bloquejar les intencions de l’exercit i la guarda civil. I un altra no menys important la oligarquia econòmica actual no te banderes i, si no surt perdent, tan se li fa que es voti o no. Aviat es tindrà que començar a parlar clar i dir les cosses pel seu nom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.