Estratègia per a tindre sincronitzat lo portàtil en lo PC de sobretaula

 •    Correu Outlook

  Gestió del correu des de qualsevol dels ordenadors de la xarxa: Es tracta de tindre dos comptes de correu a cada PC (2 fixers .pps) una predeterminada (correu mut), que es la que s’obre cada cop que s’accedeix al outlook i que nomes hi ha la safata d’entrada i la paperera i l’altra que en general no s’obra (carpetes d’arxiu), serveix per arxivar els correus que no van a la paperera, a les diferents carpetes. La estratègia es la següent:  

  Tota la informació: safates de correu, contactes, calendari, tasques.., es guarda a un fitxer .pst. Lo nom i la ubicació d’aquest fitxer la determina l’usuari, ferramentes/opcions/configuració de correu/comptes de correu Electronic/carpetes d’arxiu. Aquesta carpeta la he ubicada al disc de xarxa \\Mut-tv\d\correu_miquel\en xarxa MUT-TV.pst i a la vegada la he definida com a sempre disponible sense connexió per al ordenador portàtil. Això te l’avantatja de que quant estàs a casa en los ordenadors connectats a la xarxa no importa en quin et baixis el correu. Los dos lo fiquen al arxiu local del disc C: correu_mut. Un cop l’has llegit pot anar a la paperera, o a una carpeta de “carpetes d’arxiu”. Aquesta carpeta com està en xarxa esta disponible per als dos ordenadors(*). Si te’n vas i agafes lo portàtil segueixes tenint tota la informació, ja que la carpeta es visible sense connexió.

   
   

   (*) Outlook te un greu inconvenient: quan obris outllok la aplicació bloqueja tots los fitxer .pst que te associats, no solament lo que te assignat per defecte. Així que si tens oberts l’outlook als dos ordenadors, quan vagis a guardar lo correu a la carpeta d’arxiu no et deixarà si prèviament no tanques l’altre ordenador. Es a dir outlook no es multi usuari. En aquest aspecte queda àmpliament superat per la tecnologia de Google i el seu gmail. En aquest mitja es pot obrir lo correu des de n ordenadors simultàniament i no et tens que preocupar si l’has deixat obert o no. Es per això que penso que Outlook i Office aviat pesaran a la historia desprès de haver estat com nº 1 durant mes de dos dècades.

 • Favorits

Aquesta carpeta la he posada a dintre de Dropbox C:\Users\MIQUEL\Dropbox\favorits. Dropbox garanteix la igualtat entre les dos carpetes. Es poden afegir enllaços lliurement i queden disponibles per a tots el ordenadors. Encara que no estiguin en la xarxa d’intranet queden sincronitzat a traves del núvol.   La ubicació de favorits (favorite) ve definida al registre de windows. Per modificar aquest registre i per tan per re ubicar la carpeta, es fa lo següent:   Per defecte la ubicació de favorits es C:\Users\miquel_s\Favorites  

 • Copiar la carpeta I pegar-la a dropbox 
 • Inici -> executar regedit 
 • Buscar favorites. Hi ha dos punts: windows/currentversion/DPX/explorer/usershellfolders/ favorites= %USERPROFILE%dropbox/favorites  

  MenuOrder shellfolders c:\users\miquel_s\dropbox\favorites  

També es pot fer arrastrant la carpeta de favorits dintre de la de dropbox. Que es molt mes senzill, però conceptualment es millor lo de dalt.   Observació: Favorits sempre se segueix veient a C:\Users\miquel_s\Favorites encara que s’ubiqui a un altre lloc  va molt be!!!

 • La meua música

  Aquí he aprofitat el fet de tindre dos ordenadors per a fer una copia de seguretat a mes del sincronisme. Tota la musica (en general mp3) la tinc a un únic lloc: al disc de xarxa \\Mut-tv\d\musica mp3, però faig una copia de seguretat al PC de sobretaula a la carpeta “la meva musica”. Aquesta copia es fa a traves de SynToy i està al programador de tasques per a executar-se cada dia. SyncToy el tinc configurat en modalitat echo (hi ha syn, echo, contribute). SyncToy can perform five actions on folder pairs.

 • Synchronize: New and updated files are copied both ways. Renames and deletes on either side are repeated on the other.
 • Echo: New and updated files are copied left to right. Renames and deletes on the left are repeated on the right.
 • Contribute: New and updated files are copied left to right. Renames on the left are repeated on the right. No deletions.

  Hi ha que observar que si s’esborren fitxers de la carpeta de la dreta no es reposen desprès d’una sincronització. La carpeta musica mp3 esta definida al mateix temps com disponible sense connexió, tan per al PC portàtil com al de sobretaula. Així qualsevol edició, ja sigui posar una caràtula nova o lletra a una cançó queda reflectida a tots el ordenadors.

 • Fotografia

  També he aprofitat el fet tindre dos ordenadors per a fer una copia de seguretat a mes del sincronisme. Totes les fotografies, ja siguin jpg, raw.. les tinc a un únic lloc: al disc de xarxa \\Mut-tv\d\fotografia, però faig una copia de seguretat al PC de sobretaula a la carpeta “fotografia”. Aquesta copia es fa a traves de SynToy i està al programador de tasques per a executar-se cada dia.

  La carpeta fotografia esta definida al mateix temps com disponible sense connexió per al PC portàtil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.