Loretta Napoleoni: “El euro puede romperse si cae por debajo del dólar”

Un sutil rastro une los atentados del 11 de septiembre de 2001 y el reciente y todavía vigente descalabro de la economía mundial. Lo desvela la periodista y economista italiana Loretta Napoleoni en su último libro, La mordaza. Las verdaderas razones de la crisis económica (Paidós), que llega ahora a las librerías tras el éxito de Terror Incorporated y Economía canalla, en los que analizó los beneficios perversos que ha tenido la globalización para el terrorismo y las grandes estructuras económicas. [….]

Les reflexions de Loretta les trobo originals i de una gran talla intel·lectual. Tot al contrari de les fem la majoria de la gent del nostre país. Aquí fem veure que pensem que la culpa de tot es de ZP e interna de Espanya. Quan tothom sap que es del propi sistema capitalista i afecta tan a Europa com EU. Una gran devaluació del euro em sembla una bona sortida i una idea brillant. Encara que les conseqüències per al capital seran doloroses i també per als treballadors.

Per a Xanth de 9:49: Tens raó en que el deute en dòlars seria mes cara. Però  si la majoria del endeutament es en deute publica i per tan en euros no hi ha dubte que una gran depreciació del euro la reduiria  no la quantitat llògicament però si el valor. Potser es la única sortida. Preparem-nos per aquest tipus d’enginyeria financera. No seria la primera vegada que s’utilitza

Angie, estic d’acord que l’euro caurà primer i es tindrà que devaluar moltísim, però al dolar no li quedarà mes remei que segui los passos del euro. L’endeutament americà es colossal. Els xinesos es negant a re-valoritzarà el yuan per a no perdre competitivitat i seguir creixent. Es el preu d’un mon globalitzat. Ahir sortia la noticia del sou dels treballadors de Taiwan muntant lo xisme d’Apple a 100 euros al mes. Llògicament això no es normal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.