Ruta Beseit-Cova de la Figuera

Aquesta cova costa de trobar perquè no hi han indicacions ni un camí clar de pujada. Ara bé, les seves coordenades geogràfiques son: 40º50’05.21″N 0º09’26.03″E. en una elevació d’uns 862 m. A la imatge hi ha una possible ruta de pujada, partint del camí de Beseit al pantà de Pena. La dificultat de pujar és mitja alta. Hi ha que anar ben calçats. l’ascensió d’aquests 200m pot durar 1.5h.
google_maps_cova_figueraAquest estiu he arribat a aquesta cova partint del repetidor de TV sense més eines que el meu smartphone com a GPS. La pujada al repetidor es pot fer per un camí asfaltat.

repetidor a la figueraAquesta ruta acurça notablement el temps; és possible fer-la en uns 40 minuts. Teniu que  buscar un pi com aquest de la foto i als peus es troba la cova.

SAMSUNGSAMSUNGNo se os acudeix-hi anar-hi sol. Teniu que anar acompanyat i en un bon equip. Pel poble corre la llegenda de que “lo Viu” va entrar en aquesta cova per guarir-se de la pluja. Va passar de la entrada a una gran cavitat contigua, per una entradeta petita que hi comunica. Després no trobava el forat d’entrada per on retornar. S’hi va passar 30 dies. Quan el van rescatar el pobre havia embogit.

Penjo aquestes fotos de la Secció de Espelo i Barrancs de Tortosa, per a que os feu una idea de com és la cova per dins.

figuera 1figuera2figuera 3

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.