El Suprem equipara en una nova sentència el català i el valencià

El Tribunal Suprem ha fallat en contra de la conselleria d’Educació valenciana per haver exclòs la titulació de filologia catalana com a prova suficient per acreditar els coneixements de valencià dels opositors a places docents.

Amb aquesta ja són 19 les sentències –3 del Tribunal Suprem i 16 del Tribunal Superior de Justícia valencià– que reconeixen la validesa de la titulació i, per tant, l’equivalència de les denominacions català i valencià per a la llengua pròpia del País Valencià; la reiteració de les sentències “fa fracassar els intents secessionistes de la conselleria”, segons afirma Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en un comunicat enviat als mitjans.

Així, l’associació ACPV es felicita per la nova decisió judicial a favor de la llengua i reclama al govern valencià que acati la llei i reconegui la denominació de català, alhora que denuncia que el conseller d’Educació “es nega sistemàticament a acatar les sentències, com si aquesta no obligués a tots els ciutadans en general i els responsables públics en particular”.

Accions
ACPV ha anunciat que està estudiant la possibilitat de denunciar el conseller per prevaricació i incompliment sistemàtic i reiterat de la legalitat. [….]

2 pensaments a “El Suprem equipara en una nova sentència el català i el valencià

  1. 16. Quina pena que fas ‘nou avui’, no aguantes les critiques… (segona publicació, la primera ha durat un hora)) Es deplorable la censura del “nou avui”. Nomes teniu que mirar els comentaris. Cap diari electrònic fa una identificació tan estricta ni una censura tan inquisitorial. Aquest mateix comentari si apareix ara (perquè encara tenen un software de censura fet per aficionats), l’esborraran abans de que acabi el dia, com han fet en los d’ahir. Pel nou avui, fora de les ‘comunitas’ de Catalunya, Valencia i Balears la resta es Espanya. No s’han assabentat que a la franja ja es oficial lo Català. Necessitem un país, necessitem diaris catalans no botiflers. Visca els Països Catalans ! mikel de (beseit) 03.02.10, 12:59
    mikel de (beseit) 03.02.10, 14:56

  2. . Es deplorable la censura del “nou avui”. Nomes teniu que mirar els comentaris. Cap diari electrònic fa una identificació tan estricta ni una censura tan inquisitorial. Aquest mateix comentari si apareix ara (perquè encara tenen un software de censura fet per aficionats), l’esborraran abans de que acabi el dia, com han fet en los d’ahir. Pel nou avui, fora de les ‘comunitas’ de Catalunya, Valencia i Balears la resta es Espanya. No s’han assabentat que a la franja ja es oficial lo Català. Necessitem un país, necessitem diaris catalans no botiflers. Visca els Països Catalans !
    mikel de (beseit) 03.02.10, 12:59

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.