“Catalunya no va unir-se voluntàriament a Espanya, va ser brutalment conquerida”

El passat 18 de febrer Cayetana Álvarez de Toledo, eurodiputada del PP i directora de Geoff-Cowling-Regne-Unit-Barcelona_ARAIMA20140227_0222_16l’àrea internacional de la FAES, va publicar un article al ‘Financial Times’ en el qual tornava a vincular el sobiranisme amb la guerra i el considerava un pas enrere en la construcció europea. Aquest dijous Geoff Cowling, cònsol britànic a Barcelona entre el 2002 i el 2005, ha publicat una carta al director al mateix diari en la qual respon a l’article d’Álvarez de Toledo. En la carta, titulada ‘Els greuges molt reals de Catalunya’, Cowling afirma que el país va ser una nació independent fins a l’any 1714 i que “no es va unir a Espanya voluntàriament, va ser conquerida brutalment”. […]

“Catalunya no va unir-se voluntàriament a Espanya, va ser brutalment conquerida”
-No -diuen els espanyols- Va ser una guerra de successió. Espanya va néixer amb els Reis Catòlics – Reblen.

Però la realitat per a qualsevol que es llegeixi el decret de Nova Planta és que amb l’entrada dels Borbons, es van esclafar les llengües i els furs a  tota la Corona D’Aragó. Trencant-se el pacte de confederació existent des dels Reis Catòlics.

Un pensament a "“Catalunya no va unir-se voluntàriament a Espanya, va ser brutalment conquerida”"

  1. “Catalunya no va unir-se voluntàriament a Espanya, va ser brutalment conquerida”
    -No -diuen els espanyols- Va ser una guerra de successió. Espanya va néixer amb els Reis Catòlics – Reblen.

    Però la realitat per a qualsevol que és llegeixi el decret de Nova Planta és que amb l’entrada dels Borbons, es van esclafar les llengües i els furs a tota la Corona D’Aragó. Trencant-se el pacte de confederació existent des dels Reis Catòlics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.